کلینیک مغز و اعصاب و روان و درد زیمادرمان

داروی گیاهی برای درمان اضطراب اجتماعی

8 داروی گیاهی برای درمان اضطراب اجتماعی

با اینکه برای درمان استرس و اضطراب، همواره کمک گرفتن از روش‌های تخصصی پزشکی، از جمله تکنیک‌های CBT و مصرف داروهای SSRI توصیه می‌شود، اما ممکن است مصرف داروی گیاهی برای درمان اضطراب اجتماعی (SAD) نیز مفید باشد! البته تحقیق درباره تاثیر داروی گیاهی برای درمان انواع اضطراب، همچنان ادامه دارد و نتایج ناکاملی در دست است؛ به همین دلیل، تنها می‌توان با اجازه پزشک متخصص، و فقط به عنوان درمان مکمل، از آن استفاده نمود. گیاهانی مانند بابونه، خار مریم، ریشه سنبل الطیب و لاوندر برای درمان SAD مفید هستند. در ادامه، توضیحات بیشتری درباره مصرف این داروهای گیاهی، ارائه خواهیم داد.

چه زمانی مصرف داروی گیاهی برای اضطراب اجتماعی توصیه می‌شود؟

در سال‌های اخیر، کاربرد برخی داروهای گیاهی برای درمان اختلالات روانی، از جمله اضطراب، مورد بررسی قرار گرفته است. اما همچنان تحقیقات بیشتری لازم است، تا درباره مزایا و عوارض مصرف داروی گیاهی برای درمان اضطراب، بتوان بحث کرد؛ به این ترتیب، همچنان روان درمانی، دارو درمانی و درمان اضطراب با rTMS، اصلی‌ترین و مطمئن‌ترین روش‌ها برای بهبود اختلال روانی اضطراب اجتماعی به حساب می‌آیند!

البته تجربه نشان می‌دهد که مصرف برخی داروهای گیاهی در بیماران مبتلا به اختلالات روانی، از جمله استرس و اضطراب و افسردگی، می‌تواند به کاهش علائم آن‌ها کمک کند. از جمله این داروها، گیاه خار مریم است که مصرف آن به بهبود خلق و خوی بیماران مبتلا به مشکلات سلامت روان، کمک می‌کند. یا حتی دم کرده اسطوخودوس، برای کاهش شدت علائم و آرامش ذهنی بیماران مناسب خواهد بود.

در هر حال، زمانی بیمار مبتلا به SAD می‌تواند از داروهای گیاهی استفاده کند، که پزشک متخصص اعصاب و روان، آن را تایید نموده و مقدار دوز آن را مشخص کند؛ زیرا گاهی مصرف داروهای شیمیایی و گیاهی به صورت همزمان، اثرات تداخلی ایجاد کرده و تاثیر یکدیگر را خنثی می‌کنند!

انواع داروی گیاهی برای درمان اضطراب اجتماعی

در این قسمت به معرفی انواع داروهای گیاهی می‌پردازیم، که می‌توانید برای بهبود علائم اضطراب اجتماعی مصرف کنید. ممکن است برخی از این داروها برای شما مناسب‌تر بوده و تاثیر بیشتری داشته باشند. بنابراین لازم است پس از مصرف هر یک از آن‌ها، به میزان تاثیر دارو و عوارض احتمالی ناشی از آن توجه داشته باشید؛ البته بعد از تایید پزشکتان!Herbal Supplements Used for Social Anxiety (verywellmind.com)

گیاه بابونه

خوردن چای بابونه برای برخی افراد لذت بخش است. جالب است بدانید که خوردن دم کرده بابونه قبل از خواب، باعث آرامش ذهن و بدن شده و به داشتن خواب راحت کمک می‌کند. به همین دلیل، برای بیماران مبتلا به اضطراب اجتماعی، که در خوابیدن مشکل دارند، مصرف دم کرده گیاه بابونه یک راه حل موثر و مناسب است.

نکته‌ای که درباره گیاه بابونه وجود دارد، این است که مصرف آن در کوتاه مدت و با دوز مناسب، بی‌خطر است و می‌تواند علائم اضطراب را بهبود بخشد؛ اما مصرف آن به طور همزمان با داروهای رقیق‌کننده خون، باعث افزایش خطر خونریزی خواهد شد. همچنین، ممکن است برخی افراد نسبت به گیاه بابونه واکنش‌های آلرژیک نشان دهند، که این مساله باید حتما بررسی گردد! گیاهانی مانند ابروسیا، گل همیشه بهار و گل داوودی هم از خانواده بابونه هستند، که می‌توان آن‌ها را مصرف نمود. با این حال، در صورت بارداری یا شیردهی، مصرف بابونه و سایر اعضای خانواده آن توصیه نمی‌شود!

گیاه کاوا کاوا

برخی شواهد بالینی درباره گیاه کاوا کاوا نشان می‌دهند که علائم SAD، با مصرف این گیاه قابل کنترل‌تر خواهد بود؛ با این حال، مصرف این داروی گیاهی برای اضطراب اجتماعی ممکن است اختلالاتی در عملکرد کبد، ایجاد کند! از این رو، مصرف آن در تعدادی از کشورها ممنوع اعلام شده است.

بنابراین لازم است درباره مصرف گیاه دارویی کاواکاوا برای درمان اضطراب اجتماعی، حتما با پزشک خود مشورت نمایید. به علاوه، افرادی که به بیماری‌های کبدی مبتلا هستند و یا داروهایی مصرف می‌کنند که بر کبد تاثیر می‌گذارند، باید از مصرف کاواکاوا اجتناب کنند!

گیاه گل شور

گل شور، یکی از داروهای گیاهی است، که در ناحیه جنوب شرقی و آمریکای شمالی رورش داده می‌شود. در اصل، گیاه گل شور نوعی درخت انگور خاص است، که اجزای مختلف آن شامل گل، برگ و ساقه گیاه، به عنوان داروی گیاهی مصرف می‌شوند. مصرف اجزای مختلف این گیاه دارویی برای درمان اضطراب اجتماعی توصیه می‌شود، تا بیمار بتواند مشکلات بی‌خوابی و ناراحتی‌های عصبی خود را بهبود بخشد.

داروهای گیاهی برای درمان اضطراب اجتماعی
لاوندر، خار مریم، ریشه سنبل الطیب، گل شور، رودیولا روزیا و جینسینگ هندی، بهترین داروهای گیاهی برای Social Anxiety میباشند!

رودیولا روزیا

رودیولا روزیا یکی دیگر از داروهای گیاهی است، که به بهبود علائم اضطراب اجتماعی کمک می‌کند. این گیاه تفاوت‌هایی با سایر مکمل‌های گیاهی دارد، که به زیستگاه آن مربوط می‌شود. در واقع، رودیولا روزیا، تحت عنوان ریشه طلایی یا ریشه قطبی نیز شناخته می‌شود و بهترین محیط برای رشد و پرورش آن، آب و هوای خشک و سرد مانند سیبری است.

خار مریم

یکی از انواع گیاهان دارویی، که در درمان یا بهبود علائم انواع اختلالات مانند استرس و اضطراب و افسردگی، نقش موثری ایفا می‌کند، گیاه خار مریم است. اغلب افرادی که به افسردگی مزمن یا حاد مبتلا هستند، می‌توانند گیاه خار مریم را برای بهبود اوضاع روحی خود مصرف کنند. اتفاقا این داروی گیاهی برای درمان اضطراب اجتماعی نیز مفید است؛ به طوری که مصرف خار مریم برای بهبود علائم استرس و اضطراب در بین بیماران، بسیار محبوب شده است. با این حال، برای اطمینان از میزان اثربخشی و همچنین، بررسی مزایا و معایب این داروی گیاهی در درمان اضطراب اجتماعی، باید تحقیقات بیشتری انجام گیرند.

ریشه سنبل الطیب

ریشه سنبل الطیب، از هزاران سال پیش، در درمان مشکلات عصبی روانی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. بر همین اساس، امروزه این گیاه محبوب، برای بیمارانی که به مشکلات اختلالات عصبی و همچنین، مشکلات گوارشی مبتلا هستند، تجویز می‌گردد. برای بیمارانی که به واسطه استرس و اضطراب یا سایر اختلالات روانی مانند افسردگی و اختلال دو قطبی، دچار اختلالات خواب می‌شوند، مصرف ریشه سنبل الطیب به داشتن خوابی آرام و با کیفیت کمک می‌کند؛ مسلما بهبود کیفیت خواب می‌تواند به کنترل علائم SAD نیز کمک کند.

ناگفته نماند که گیاه سنبل الطیب به عنوان یک گیاه دارویی برای درمان اضطراب اجتماعی، هنوز نیاز به تحقیق و پژوهش دارد. در اصل، با وجود اینکه هنوز تایید رسمی برای تاثیر سنبل الطیب در درمان اختلالات اضطرابی وجود ندارد، اما تجربه نشان می‌دهد که بیماران با مصرف این داروی گیاهی، احساس آرامش بیشتری داشته و تنش‌های عصبی و استرس آن‌ها کنترل می‌گردد.

جینسینگ هندی

اگر نام این گیاه را به عنوان گیلاس زمستانی یا آشوواگاندا نیز شنیدید، تعجب نکنید! جنسینگ هندی، گیاه دیگری است که در طول تاریخ، برای بهبود مشکلات روان و افزایش مقاومت در برابر استرس‌های عصبی و احساسی، تجویز می‌شده است. از این رو، امروزه مصرف این داروی گیاهی برای درمان اضطراب اجتماعی نیز مورد توجه قرار گرفته است. با این حال، به نظر می‌رسد مشورت با پزشک متخصص پیش از مصرف جینسینگ هندی، امری ضروری باشد.

اسطوخودوس

تجربه نشان می‌دهد که گیاه اسطوخودوس یا لاوندر، چه به صورت خوراکی و چه از طریق رایحه درمانی، می‌تواند به بهبود اضطراب کمک کند؛ با این حال، شواهد علمی بیشتری لازم است تا بتوان این مساله را با قطعیت بیان کرد.

مصرف اسطوخودوس خوراکی، باعث بروز یبوست، ناراحتی معده و سردرد می‌شود؛ به همین دلیل، لازم است مقدار دوز مصرفی آن را کنترل نمایید. از طرفی، مصرف اسطوخودوس به عنوان داروی گیاهی برای درمان اضطراب اجتماعی در کودکان و نوجوانان، توصیه نمی‌شود؛ زیرا باعث اختلالات هورمونی در آن‌ها خواهد شد!

با توجه به اینکه هنوز شواهد کافی درباره تاثیر مصرف اسطوخودوس خوراکی در بانوان باردار و شیرده وجود ندارد، توصیه می‌شود در این گونه شرایط، از مصرف آن خودداری کنید.

بادرنجبویه

تحقیقات اندکی وجود دارند که نشان می‌دهند بادرنجبویه، برای کاهش علائم اختلالات اضطرابی مفید است؛ به طوری که مصرف آن، میزان نگرانی و تحریک پذیری را به طور محسوسی کاهش می‌دهد. مصرف این دارو در کوتاه مدت بی‌خطر است؛ با این حال، ممکن است برخی افراد به عوارضی مانند حالت تهوع و درد شکمی دچار گردند. بانوان باردار و شیرده نیز ترجیحا نباید این گیاه را مصرف کنند!

میزان اثربخشی داروی گیاهی در درمان اضطراب اجتماعی چقدر است؟

مصرف مکمل‌های گیاهی برای درمان اختلال اضطراب اجتماعی، می‌تواند مفید باشد؛ اما سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا، همچنان مصرف گیاه دارویی برای درمان SAD را تایید نکرده است؛ زیرا بسیاری از گیاهان و مکمل‌ها، هنوز به طور کامل آزمایش نشده و هیچ گونه تضمینی در مورد خطرات، عوارض و یا مزایای قطعی مصرف آن‌ها برای درمان اضطراب، وجود ندارد.Herbal treatment for anxiety: Is it effective?

میزان اثربخشی داروی گیاهی برای درمان اضطراب اجتماعی
مصرف داروی گیاهی برای درمان SAD هنوز از سوی FDA تایید نشده است؛ زیرا به تحقیقات بیشتری نیاز دارد. اما برخی گیاهان دارویی، می‌توانند علائم آن را بهبود بخشند.

به این ترتیب، افرادی که قصد استفاده از داروهای گیاهی برای درمان اضطراب را دارند، باید حتما پیش از مصرف، با پزشک متخصص خود مشورت نمایند. همچنین، داروهای گیاهی تنها می‌توانند به عنوان درمان مکمل در کنار تکنیک‌های CBT برای درمان اضطراب و داروهای SSRI در نظر گرفته شوند.

بهترین داروی گیاهی درمان اضطراب اجتماعی

انواع داروی گیاهی برای درمان اضطراب اجتماعی شامل مواردی مانند خار مریم، ریشه سنبل الطیب و لاوندر هستند. با این حال، این گونه داروها هنوز تاییدیه رسمی از FDA دریافت نکرده‌اند و به تحقیقات بیشتری درباره آن‌ها نیاز است. مصرف همزمان داروهای گیاهی و شیمیایی می‌تواند باعث تداخل درمانی گردد؛ بنابراین باید توسط پزشک تایید شوند. پزشکان کلینیک زیما درمان، راهنمای خوبی برای شما در این زمینه خواهند بود.

مرکز مغز، اعصاب و روان زیمادرمان
مرکز مغز، اعصاب و روان زیمادرمان
کلینیک زیمادرمان؛ مدرن ترین و مجهزترین مرکز مغز و اعصاب و روان در ایران با کادری مجرب شامل دکتر علمی، کاملی، نورالهی و ... با جدیدترین تکنولوژی ها و روش های درمانی مانند rTMS

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.

مقالات مرتبط