کلینیک جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات

بهترین کلینیک جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات

سلامت مغز و اعصاب، و درمان بیماری‌های مربوط به سیستم عصبی، بسیار حساس و چالش برانگیز است؛ بیماری های خطرناکی همچون آلزایمر، پارکینسون، هانینگتون یا آتاکسی فردریش که می‌توانند مغز، ستون فقرات و نخاع را تحت تاثیر قرار دهند! با این حال، اگر به یک کلینیک جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات معتبر مراجعه کنید، نگرانی بابت فرایند درمان ندارید؛ زیرا با مراجعه به بهترین مرکز جراحی مغز و اعصاب، تحت نظارت یک تیم تخصصی، قرار می‌گیرید. این یعنی فرایند تشخیص و درمان بیماری شما، با بیشترین دقت و بالاترین کیفیت دنبال می‌گردد.

در یک کلینیک جراحی تخصصی مغز و اعصاب، انواع خدمات تشخیص و درمان بیماری‌های سیستم عصبی ارائه می‌شوند؛ راه‌های تشخیص این گونه بیماری‌ها از جمله نوار مغز، نوار عصب عضله و نقشه مغزی هستند. در کلینیک‌های تخصصی مجهز، تمامی این خدمات مستقیما به بیمار ارائه می‌گردند؛ کلینیک جراحی مغز و اعصاب زیر نظر نورولوژیست‌ها، جراحان مغز و اعصاب و روانپزشکان، اداره می‌شود. معمولا در درمان بیماری‌های مرتبط با اعصاب، مانند میگرن نیز همکاری روانپزشکان و متخصصان مغز و اعصاب، نتیجه بهتری در پی دارد! در ادامه، به خدمات و ویژگی‌های بهترین مرکز جراحی مغز و اعصاب اشاره خواهیم کرد.

محتوای جدول

جراحی مغز و اعصاب چیست؟

یکی از مهم‌ترین خدماتی که در کلینیک جراحی مغز و اعصاب انجام می‌گیرد، عمل جراحی مغز و اعصاب است؛ هر گاه یکی از اختلالات و بیماری‌های زیر در مغز به وجود آیند، انجام جراحی مغز اجتناب ناپذیر است:

  • ترمیم آنوریسم
  • حذف لخته خون
  • حذف تومور
  • ترمیم تروما
  • درج شنت
  • توقف خونریزی مغزی

انجام جراحی مغز برای رفع این مشکلات، الزامی است! در غیر این صورت، جان بیمار به خطر می‌افتد؛ اما کاربرد جراحی مغز و اعصاب، تنها به بیماری‌های مرتبط با مغز مربوط نیست! بلکه انواع بیماری‌ها و ناهنجاری‌های مربوط به اعصاب محیطی نیز، باید به کمک جراحی، درمان گردند. از انواع جراحی اعصاب محیطی، می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • آزادسازی عصب اولنار
  • تحریک عصب واگ
  • انتشار تونل کارپال

بخش دیگری از جراحی‌هایی که در کلینیک جراحی مغز و اعصاب انجام می‌گیرند، برای درمان مشکلات ستون فقرات هستند؛ از جمله این جراحی‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • لامینکتومی (Laminectomy)
  • دیسککتومی (Diskectomy)
  • همجوشی ستون فقرات (Spinal fusion)
  • ورتبروپلاستی و کیفوپلاستی (Vertebroplasty and kyphoplasty)
  • تثبیت و بازسازی ستون فقرات

جراح مغز و اعصاب کیست؟

معمولا وظیفه اصلی درمان بیماران در کلینیک جراحی مغز و اعصاب، به عهده یک جراح متخصص است؛ جراح مغز و اعصاب، پزشک متخصصی است که برای تشخیص و درمان بیماری‌های مربوط به مغز، نخاع و اعصاب، آموزش دیده است. جراحان مغز و اعصاب، انواع عمل جراحی در ناحیه مغز، اعصاب محیطی و ستون فقرات را انجام می‌دهند؛ با این حال، در مواردی که انجام جراحی ضرورتی ندارد، روش‌های درمانی غیر جراحی را به کار می‌برند. درمان دارویی، تزریق استروئیدها و فیزیوتراپی تخصصی، از روش‌های درمانی غیر جراحی برای بهبود بیماران مغز و اعصاب هستند!

از جمله بیماری‌هایی که در یک کلینیک جراحی مغز و اعصاب، و زیر نظر یک جراح متخصص درمان می‌شوند، می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • مشکلات مربوط به جمجمه
  • ناهنجاری‌های مربوط به دیسک‌های ستون فقرات
  • درمان مهره‌های نخاعی
  • بهبود وضعیت رگ‌های خونی مانند آنوریسم
  • بررسی وضعیت غشاهای محافظ و بافت‌های نرم
تفاوت متخصص و جراح مغز و اعصاب

تفاوت متخصص مغز و اعصاب با جراح مغز و اعصاب، در روش درمان آن‌ها است! یک متخصص مغز و اعصاب، تنها می‌تواند با روش‌های غیر جراحی، بیماران را درمان کند؛ اما جراح مغز و اعصاب، با استفاده از روش‌های جراحی و غیر جراحی، شرایط بهبود بیمار را فراهم می‌سازد. معمولا بیمارانی که به کلینیک جراحی مغز و اعصاب مراجعه می‌کنند، ابتدا توسط یک متخصص مغز و اعصاب، بررسی و معاینه می‌شوند؛ چنانچه آسیب مغزی، نخاعی یا اعصاب محیطی بیمار نیاز به جراحی داشته باشد، پزشک متخصص او را به جراح متخصص ارجاع می‌دهد.

بهترین کلینیک فوق تخصصی جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات

بهترین کلینیک جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات، کلینیکی است که بتواند تمامی خدمات مورد نیاز بیمار را ارائه دهد! در بهترین کلینیک‌های فوق تخصصی جراحی مغز و اعصاب، همواره یک تیم از بهترین متخصصان و جراحان حضور دارند؛ این تیم تخصصی، پس از بررسی علائم بیماری و انجام روش‌های تشخیصی، نوع بیماری را تایید می‌کنند. تهیه نوار مغز، نقشه برداری از مغز و نوار عصب عضله، به آن‌ها کمک می‌کند تا تشخیص دقیق‌تری داشته باشند. در نهایت، به کمک درمان‌های جراحی و غیرجراحی، یک برنامه دقیق برای درمان بیمار تنظیم می‌کنند.

در بهترین مرکز جراحی مغز و اعصاب ایران، یعنی کلینیک جراحی مغز و اعصاب زیما درمان، تیمی از بهترین متخصصان حضور دارند؛ در این کلینیک، تمامی خدمات تشخیص و درمان بیماری‌های مغز و اعصاب ارائه می‌شوند. در واقع، بیماران می‌توانند با حضور در کلینیک زیما درمان، تمامی آزمایش‌های تشخیصی از جمله نوار مغز، نقشه مغزی یا نوار عصب عضله را انجام دهند؛ سپس با مراجعه به متخصصان و جراحان مغز و اعصاب حاضر در این کلینیک، بیماری تشخیص داده می‌شود. در نهایت، در صورت نیاز، برنامه‌ریزی‌های لازم برای جراحی مغز، ستون فقرات یا اعصاب انجام می‌گیرد.

آدرس کلینیک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات

آدرس بهترین کلینیک جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات یعنی زیما درمان، در سعادت آباد تهران است؛ این کلینیک در بلوار سرو غربی، ضلع شمال غربی چهارراه سرو، پلاک ۱۹ واقع شده است. برای حضور در این کلینیک، باید به طبقه چهارم داروخانه دکتر داشبلاغی (جنب پلیس به اضافه ۱۰) مراجعه کنید. مرکز جراحی مغز و اعصاب زیما درمان، از ساعت ۱۰ صبح تا ۹ شب در تمام روزهای هفته (غیر از جمعه‌ها) فعال است؛ در صورت نیاز به مراجعه به این کلینیک، حتما نوبت خود را از قبل رزرو کنید.

خدمات کلینیک تخصصی جراحی مغز و اعصاب

یک کلینیک جراحی مغز و اعصاب، خدمات مختلفی را به بیماران ارائه می‌دهد؛ فردی که به دلیل مشاهده علائم بیماری، به بهترین مرکز جراحی مغز و اعصاب مراجعه می‌کند، باید انواع خدمات با بهترین کیفیت را دریافت نماید. در ادامه، انواع خدمات کلینیک جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات را معرفی می‌کنیم:

درمان بیماری‌های مغز و اعصاب

یکی از وظایف اصلی پزشکان و جراحان کلینیک تخصصی جراحی مغز و اعصاب، درمان انواع بیماری‌های مربوط به مغز، ستون فقرات و اعصاب است؛ برای مثال، درمان میگرن و پارکینسون، در کلینیک‌های مغز و اعصاب انجام می‌گیرد؛ همچنین، بیماران برای انجام جراحی تنگی کانال نخاعی و جراحی دیسک‌های ستون فقرات، باید به کلینیک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات مراجعه کنند. انواع اختلالات دیگر مانند غش، صرع، سکته مغزی، تومور نخاعی یا حتی آرتروز، دیسک کمر و گردن، توسط پزشکان حاضر در کلینیک جراحی مغز و اعصاب قابل درمان هستند.

تهیه نوار مغزی (EEG)

یکی از مهم‌ترین ابزار برای تشخیص اختلالات مغز، تهیه نوار مغزی است؛ از طریق نوار مغزی (EEG)، می‌توان سیگنال‌های موجود در مغز و ارتباط بین بخش‌های مختلف مغز را بر بررسی نمود؛ یک کلینیک جراحی مغز و اعصاب مجهز، باید بتواند خدمات مربوط به تهیه نوار مغزی را به بیماران ارائه دهد.

تهیه نقشه مغزی (QEEG)

برای تهیه نقشه مغزی، الکترودهای دستگاه QEEG، به قسمت‌های مختلف سر می‌چسبند؛ این الکترودها امواج الکتریکی را از قسمت‌های مختلف مغز دریافت کرده و به دستگاه ارسال می‌کنند! در نهایت، با انجام برخی عملیات ریاضیاتی، مانند تبدیل فوریه، داده‌های مربوط به نوارهای مغزی، تجزیه و تحلیل می‌شوند. نتیجه نهایی، یک تصویر با رنگ‌های متعدد است؛ شدت هر رنگ، نشان می‌دهد که عملکرد مغز در قسمت‌های مختلف نرمال است یا غیر طبیعی؟ تهیه نقشه مغزی، یکی از خدمات مهم در کلینیک جراحی مغز و اعصاب خواهد بود.

خدمات کلینیک جراحی مغز و اعصاب

درمان بیماری‌های اعصاب و روان

معمولا یک کلینیک تخصصی جراحی مغز و اعصاب، می‌تواند همکاری نزدیکی با روانپزشکان و کلینیک اعصاب و روان داشته باشد؛ برخی از بیماری‌های مرتبط با اعصاب و روان، از طریق همکاری نوروسرجری‌ها و روانپزشکان، درمان می‌شوند! یکی از روش‌های نوینی که برای درمان انواع اختلالات اعصاب و روان به کار می‌رود، استفاده از دستگاه rTMS است. برای درمان بیماران مبتلا به افسردگی، اضطراب و وسواس، درمان با آر تی‌ام اس یک روش موثر خواهد بود؛ همچنین این روش درمانی، روش مهمی است که اختلالات خواب را درمان می‌کند! در کلینیک زیمادرمان، به عنوان بهترین مرکز جراحی مغز و اعصاب ایران، خدمات درمان با آر تی‌ام اس نیز با کمترین هزینه ارائه می‌شود.

نوار عصب عضله (EMG)

یکی از تست‌ها برای تشخیص اختلالات عضلانی و اعصاب کنترل‌کننده آن‌ها، نوار عصب عضله است؛ دستگاه الکترومیوگرافی، سیگنال‌های الکتریکی را به سمت ماهیچه ارسال می‌کند. سپس واکنش مربوط به عضله آسیب دیده را ثبت خواهد کرد! ماهیچه‌ای که ضعیف عمل می‌کند، یا واکنش ضعیفی دارد، باید معاینه و درمان گردد؛ در کلینیک جراحی مغز و اعصاب امکان تهیه نوار عصب عضله و درمان ضعف عضلانی، وجود دارد.

تفاوت نورولوژی و نوروسرجری

نورولوژی یا عصب شناسی، شاخه‌ای از پزشکی است که آناتومی، عملکرد و اختلالات سیستم عصبی را مورد بررسی قرار می‌دهد؛ در واقع، هر گونه اختلالی که در مغز، نخاع و اعصاب محیطی به وجود آید، توسط نورولوژی تشخیص داده می‌شود. از جمله، بیماری‌هایی که یک متخصص مغز و اعصاب یا نورولوژیست درمان می‌کند، می‌توان به:

  • میگرن
  • صرع
  • بیماری آلزایمر
  • ضربه مغزی
  • اسکلوروز چندگانه
  • بیماری پارکینسون
  • سندروم خستگی مزمن
  • سرگیجه و اختلالات تعادل

اشاره کرد. نورولوژیست‌ها برای درمان این اختلالات، از روش‌های غیر جراحی کمک می‌گیرند؛ درمان دارویی، تحریک الکتریکی مغز و درمان با آر تی ام اس (تحریک مغناطیسی مغز) از جمله این روش‌ها به حساب می‌آیند؛ درمان با rTMS را تحریک فراجمجمه‌ای مغز نیز می‌نامند.

نوروسرجری یا جراحی مغز و اعصاب

جراحی مغز و اعصاب، یک رشته پزشکی است که اختلالات مربوط به مغز، ستون فقرات و اعصاب را به کمک جراحی درمان می‌کند؛ یک جراح مغز و اعصاب می‌تواند هیدروسفالی، فتق یا برآمدگی دیسک، فشردگی عصب نخاعی در گردن، یا کمر و تومورهای خوش خیم و بدخیم مغز را با جراحی درمان کند. همچنین، هر گونه اختلالات عروق مغزی مانند خونریزی داخل مغزی، و آنوریسم‌های مغزی از طریق جراحی مغز و اعصاب برطرف می‌شوند.

به این ترتیب، نورولوژی تنها از روش‌های غیر جراحی استفاده می‌کند؛ در حالی که نوروسرجری، هم روش‌های جراحی و هم روش‌های غیر جراحی را به کار می‌برد! با این حال در یک کلینیک جراحی مغز و اعصاب، تیم درمانگر شامل گروهی از متخصصان و جراحان مغز و اعصاب خواهد بود؛ در این صورت، فرد بهترین نتیجه درمانی را دریافت خواهد کرد.

انواع تست‌های تشخیصی مغز و اعصاب

هنگامی که بیمار به کلینیک جراحی مغز و اعصاب مراجعه می‌کند، پزشکان باید تست‌های تشخیصی را برای وی تجویز نمایند؛ در این صورت، شدت علائم، نوع بیماری و عوارض آن مشخص می‌گردد. از مهم‌ترین تست‌های تشخیصی مغز و اعصاب، می‌توان به نوار مغز، نقشه مغزی و نوار عصب عضله، MRI و CT Scan اشاره کرد؛ بسته به نوع اختلال، بیمار باید یک یا چند مورد از آزمایش‌های یاد شده را انجام دهد. برای مثال، در تشخیص علت ضعف عضلانی، تهیه نوار عصب عضله الزامی است؛ اما اگر احتمال ابتلا به پارکینسون وجود داشته باشد، تهیه نوار مغزی و نقشه مغزی، به تشخیص دقیق بیماری کمک خواهد کرد.

بیماری‌های مرتبط با مغز و اعصاب

در کلینیک جراحی مغز و اعصاب، بیماری‌های مربوط به اعصاب محیطی، مغز و ستون فقرات درمان می‌شوند؛ در ادامه، برخی از رایج‌ترین بیماری‌های مغز و اعصاب، که در مراکز تخصصی درمان می‌شوند را معرفی می‌کنیم:

بیماری‌های مرتبط با مغز و اعصاب
  • درمان جراحی اختلالات عروق مغزی مانند آنوریسم مغزی؛ هر گاه یکی از رگ‌های مغز دچار برآمدگی شده، و این برآمدگی پر از خون گردد، آنوریسم مغزی نامیده می‌شود. برای درمان آنوریسم، جراحی مغزی تنها روش موثر خواهد بود؛ در غیر این صورت، پارگی آنوریسم می‌تواند جان فرد را به خطر اندازد.
  • تومورهای مغزی و نخاعی؛ جهش‌های ژنی یا وراثت، می‌توانند عامل اصلی ابتلا به تومورهای مغزی و نخاعی باشند. اگر تومورهای خوش خیم یا بدخیم، در ناحیه‌ای از مغز یا نخاع ایجاد شوند، باعث فشار به نواحی اطراف و درد خواهند شد؛ به طوری که علائمی مانند اختلال در تمرکز، تاری دید و از دست دادن تعادل، ظاهر می‌شوند! معمولا یکی از مهم‌ترین مراحل درمان این تومورها، انجام عمل در کلینیک جراحی مغز و اعصاب است.
  • اپی لپسی (صرع)؛ اپی لپسی یا صرع، یکی از بیماری‌های عصبی رایج در دنیا به حساب می‌آید. هر فرد جوان یا سالمند، می‌تواند به صرع دچار شود؛ بررسی وضعیت این گونه بیماران و درمان آن‌ها، به عهده متخصصان و جراحان مغز و اعصاب است.
  • نوروانکولوژی در انواع بدخیمی‌ها؛ ایجاد نئوپلاسم در مغز و نخاع، بسیار خطرناک است. از نئوپلاسم‌ها می‌توان به گلیوما، گلیوبلاستوما مولتی فرم و تومورهای ساقه مغز اشاره کرد؛ در نوروانکولوژی تلاش بر این است تا انواع نئوپلاسم، مطالعه و روش‌های درمان آن‌ها بررسی گردد. جراحان حاضر در کلینیک جراحی مغز و اعصاب، می‌توانند برای درمان نئوپلاسم، برنامه ریزی کنند.
  • اختلالات ستون فقرات (نخاع)؛ اختلالات رایج ستون فقرات شامل فتق دیسک، آرتروز، تنگی کانال نخاعی، کمردرد و کیفوز هستند. یک جراح متخصص با انجام جراحی ستون فقرات و نخاع، می‌تواند این اختلالات را درمان کند؛ در نتیجه درد بیمار در ناحیه آسیب دیده از بین رفته یا کاهش می‌یابد.
  • انواع آسیب‌ها و خونریزی‌های مغزی متعاقب تصادفات و سقوط (ضربه مغزی)؛ گاهی به دلیل آسیب به سر مشکلاتی به وجود می‌آیند، که تنها با جراحی برطرف می‌شوند! برای مثال، ایجاد لخته خون در مغز (در اثر ضربه)، می‌تواند بسیار خطرناک باشد؛ همچنین، زخم مغزی ناشی از فرو رفتن جسم تیز در سر، باید در اسرع وقت درمان شود. حتی سندرم تکان دادن کودک نیز، توسط پزشکان حاضر در کلینیک جراحی مغز و اعصاب، باید تشخیص و درمان گردد.
  • مشکلات مادرزادی؛ مشکلات مادرزادی مغز و اعصاب، شامل آسیب‌های ناشی از ژنتیک یا ترومای هنگام تولد هستند. گاهی این اختلالات، هیچ گونه شکستگی یا حفره‌ای در جمجمه ایجاد نمی‌کنند. اما بعدها کودک در اعمالی مانند گفتار، دچار مشکل خواهد شد؛ درمان این گونه اختلالات نیز، به عهده متخصصان و جراحان مغز است.
  • مشکلات فک و صورت؛ اختلال در عملکرد عصب سه قلو، مشکلاتی مانند گرفتگی و درد در ناحیه فک و صورت را به همراه دارد. این اختلالات، می‌توانند در اثر تصادف رانندگی یا ضربه به وجود آیند؛ در هر حال، جراح یا متخصص مغز و اعصاب، می‌تواند علت را بررسی کرده و برای درمان آن برنامه‌ریزی کند.
  • نمونه برداری از اعصاب؛ ایجاد تومور در مغز یا در اعصاب محیطی، نیاز به درمان زود هنگام دارد! اما قبل از شروع درمان، باید نوع تومور و خوش خیم یا بدخیم بودن آن تایید شود. نمونه برداری از تومور، اصلی‌ترین راهکار در این زمینه خواهد بود؛ در چنین شرایطی، بیمار پس از مراجعه به کلینیک جراحی مغز و اعصاب، برای نمونه برداری آماده می‌شود. پزشک متخصص، باید مقداری از بافت تومور را خارج کرده و به آزمایشگاه بفرستد؛ این کار، از طریق عمل جراحی مغز و اعصاب انجام می‌گیرد! در صورتی که فرد به نوروپاتی محیطی پیشرونده مبتلا شده باشد نیز نمونه برداری از اعصاب انجام می‌شود.
  • مانیتورینگ فعالیت عصبی حین عمل (IONM)؛ مانیتورینگ عصبی حین عمل، برای پیشگیری از آسیب‌های احتمالی حین جراحی مغز و اعصاب است! برای مثال، در هنگام جراحی نخاع یا کاشت المان‌های مختلف در مغز یا اعصاب، مانیتورینگ عصبی به کار می‌رود. در این صورت، پزشک از نصب صحیح و عملکرد نخاع، اعصاب محیطی یا مغز و قطعه کاشت شده، اطمینان می‌یابد.
  • ثابت کردن شکستگی‌های مهره؛ گاهی به دلیل ابتلا به پوکی استخوان یا وارد شدن ضربه به مهره‌های کمر، این مهره‌ها دچار شکستگی می‌شوند. در نتیجه ستون فقرات، استحکام خود را از دست می‌دهد؛ در چنین مواردی، جراح مغز و اعصاب باید از روش تزریق سیمان به مهره‌های کمر، کمک بگیرد! جراحی کیفوپلاستی و ورتبروپلاستی نیز، برای درمان مهره‌های شکسته ستون فقرات انجام می‌شود.
  • انواع فتق دیسک‌های بین مهره‌ای؛ در بین مهره‌های استخوانی ستون فقرات، لایه‌های ژله مانند تحت عنوان دیسک وجود دارند. این دیسک‌ها، مانع اصطکاک بین مهره‌های استخوانی می‌شوند؛ اما گاهی به دلایل مختلف مانند ضربه یا تصادف، دیسک‌ها از جای خود خارج می‌شوند؛ این حالت را فتق دیسک می‌نامند، که باعث درد شدید در ناحیه کمر می‌گردد. یکی از اقدامات پزشکان در کلینیک جراحی مغز و اعصاب، درمان فتق دیسک با جراحی است.
مانیتورینگ فعالیت عصبی حین عمل چیست؟

هدف از ارائه این مقاله، معرفی بهترین کلینیک جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات بود؛ در این مقاله، سعی کردیم تمام جزئیات مربوط به خدمات بهترین مرکز جراحی مغز و اعصاب را ارائه دهیم. حال که با کلینیک مغز و اعصاب زیما درمان آشنا شدید، بهتر است در صورت مشاهده هر گونه علائم بیماری به این کلینیک مراجعه کنید؛ قطعا با توانایی و دانش متخصصان و جراحان مغز و اعصاب حاضر در این کلینیک، در کمترین زمان ممکن، درمان رضایت بخش را تجربه خواهید کرد.

برای مشاوره رایگان توسط مشاورین ما فرم زیر را پر کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.