کلینیک داخلی مغز و اعصاب: آدرس، تماس و خدمات بهترین کلینیک داخلی اعصاب

کلینیک داخلی مغز و اعصاب: آدرس، تماس و خدمات بهترین کلینیک داخلی اعصاب

وجود کوچک‌ترین اختلال در عملکرد مغز، نخاع و اعصاب محیطی، حرکات و حتی علائم حیاتی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد! بنابراین به محض ایجاد علائم خاص مربوط به این بیماری‌ها، باید حتما به یک کلینیک داخلی مغز و اعصاب مراجعه کرد؛ مخصوصا اگر این علائم را در طولانی مدت و به صورت مکرر، تجربه کرده‌اید. متخصص یا دکتر داخلی مغز و اعصاب، به شما در تشخیص علت و درمان آن‌ها کمک خواهد کرد. البته ممکن است برای برخی از بیماری‌ها، به مشاوره و معاینه یک فوق تخصص داخلی مغز و اعصاب نیز نیاز داشته باشید.

در حالت کلی، می‌توان گفت بیماری‌های مغز و اعصاب، علاوه بر سلامت جسم، کیفیت زندگی افراد را نیز تحت کنترل خود دارند؛ برای مثال، تنها یک سردرد میگرنی، ممکن است تا چند روز، بر فعالیت‌های روزمره یک فرد تاثیرگذار باشد! اختلالات دیگر، مانند پارکینسون و زوال عقل یا آلزایمر نیز از بیماری‌های جدی هستند که زندگی افراد را دگرگون می‌سازند. در همه این موارد، کمک گرفتن از پزشک متخصص مغز و اعصاب، اصلی‌ترین راهکار خواهد بود؛ در مواردی که بیمار به جراحی نیاز داشته باشد، نورولوژیست او را به جراح مغز و اعصاب ارجاع خواهد داد.

محتوای جدول

کار متخصص داخلی مغز و اعصاب چیست؟

سیستم مغز و اعصاب، نقش تعیین کننده‌ای در بدن ما دارد؛ تمامی حرکات و فعالیت‌های بدن از طریق این سیستم کنترل می‌شود! بنابراین حتی کوچک‌ترین آسیب‌ها یا بیماری‌های مغزی، می‌توانند عملکرد کل بدن را مختل کنند. این گونه آسیب‌ها، توسط متخصص حاضر در کلینیک داخلی مغز و اعصاب، قابل تشخیص هستند؛ در واقع، دکتر داخلی مغز و اعصاب با انجام معاینات اولیه و استفاده از تست‌های تشخیصی، می‌تواند نوع بیماری یا اختلال را تشخیص دهد.

گاهی می‌توان با روش‌های غیر جراحی مانند درمان دارویی، توانبخشی، دستگاه آر تی ام اس و استراحت در بازه زمانی مشخص، یک بیماری را درمان نمود؛ در این حالت، متخصص مغز و اعصاب برای درمان بیمار برنامه‌ریزی می‌کند. اما چنانچه برای رفع اختلال یا درمان بیماری، به جراحی نیاز باشد، وضعیت بیمار باید توسط جراح مغز و اعصاب بررسی گردد؛ در این وضعیت، پزشک متخصص، بیمار را به یک کلینیک جراحی مغز و اعصاب معرفی خواهد کرد.

تفاوت جراح مغز و اعصاب با داخلی مغز و اعصاب

وظیفه اصلی دکتر داخلی مغز و اعصاب، تشخیص بیماری و درمان آن به کمک روش‌های غیر جراحی است؛ اما جراح مغز و اعصاب، اختلالاتی که با روش‌های غیر جراحی درمان نمی‌شوند را به کمک جراحی برطرف می‌کند! آنوریسم مغزی، بیرون زدگی دیسک کمر و گردن، لخته خون در مغز یا انواع تومور، از طریق جراحی برطرف می‌شوند؛ در این صورت، دانش، تبحر و تجربه یک پزشک جراح مغز و اعصاب، می‌تواند به بهبود بیمار کمک نماید.

در واقع، دکتر داخلی مغز و اعصاب با بررسی علائم موجود در بیمار، معاینات فیزیکی را انجام می‌دهد؛ پس از آن، شخص باید بنا بر دستور پزشک، تست‌های تشخیصی مغز و اعصاب را انجام دهد. پزشک متخصص مغز و اعصاب بر اساس نتایج به دست آمده، نوع بیماری و علت بروز علائم را تشخیص می‌دهد؛ در نهایت، اگر بیماری با روش غیر جراحی درمان نشود، بیمار باید به یک جراح مغز و اعصاب مراجعه نماید.

ویژگی‌های دکتر داخلی مغز و اعصاب خوب

پزشک متخصصی که در کلینیک داخلی مغز و اعصاب به درمان بیماران می‌پردازد، باید دانش و تجربه کافی داشته باشد؛ مسلما هر چه دانش یک پزشک و تجربه او در درمان بیماران بیشتر باشد، رضایت از درمان بیشتر خواهد بود! ضمن اینکه، پزشکان حاضر در کلینیک داخلی مغز و اعصاب، باید با همه روش‌های درمانی روز دنیا آشنایی داشته باشند.

برای مثال، در سال‌های اخیر، درمان پارکینسون با rTMS باعث شده تا علائم حرکتی بیماران، بهبود یابد! حتی درمان میگرن با آر تی‌ام اس نیز باعث افزایش کیفیت زندگی افراد گردیده است؛ یک متخصص مغز و اعصاب خوب باید بتواند این گونه درمان‌ها را برای بیمار خود به کار ببرد. در این صورت، کنترل بیماری و مدیریت علائم آن، با کیفیت بیشتری انجام می‌گیرد.

دکتر داخلی مغز و اعصاب چه بیماری‌هایی را درمان می‌کند؟

هر گونه بیماری که به مغز، نخاع، اعصاب محیطی و ستون فقرات مربوط باشد، در کلینیک داخلی مغز و اعصاب بررسی می‌شود؛ در واقع، پزشک متخصص پس از بررسی علائم و انجام آزمایش‌های تشخیصی، بهترین روش درمان آن را انتخاب می‌کند. از مهم‌ترین بیماری‌هایی که دکتر داخلی مغز و اعصاب آن‌ها را درمان می‌کند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بیماری‌هایی که متخصص داخلی مغز و اعصاب، درمان می‌کند
  • ضربه مغزی
  • سندرم‌های درد صورت
  • سردرد میگرنی
  • مننژیت
  • اسکلروز چندگانه
  • فلج مغزی و اسپاسم
  • آلزایمر و انواع زوال عقل
  • اسکلروز جانبی آمیوتروفیک
  • هیدروسفالی
  • اختلالات سلامت روانی و رفتاری
  • صرع یا اپی لپسی
  • درد در گردن، کمر و ستون فقرات
  • بیماری پارکینسون
  • اختلالات خواب
  • نوروپاتی محیطی
  • لرزش یا دیستونی
  • سکته مغزی
  • تومورهای مغز، ستون فقرات و اعصاب
  • میاستنی گراویس و میوپاتی ها

چه زمانی به فوق تخصص داخلی مغز و اعصاب مراجعه کنیم؟

فوق تخصص داخلی مغز و اعصاب، یک سطح از متخصص مغز و اعصاب بالاتر است! هنگامی که یک پزشک متخصص مغز و اعصاب، در یکی از زیر شاخه‌های این گرایش دانش بیشتری کسب کند (فلوشیپ) فوق تخصص داخلی مغز و اعصاب خواهد بود.

برای مثال، گرایش‌های زیر را در نظر بگیرید:

  • میگرن
  • پارکینسون
  • مراقبت عصبی
  • مشکلات عصبی عضلانی
  • نورولوژی سالمندان
  • نورولوژی عروقی (مرتبط با درمان سکته مغزی)
  • نورولوژی کودک (متخصص مغز و اعصاب کودکان)
  • نورورادیولوژی مداخله‌ای
  • صرع
  • اختلالات خودمختار
  • انکولوژی

پزشک متخصص در همه زمینه‌های یاد شده، اطلاعات کلی دارد؛ اگر یک دکتر متخصص داخلی مغز و اعصاب، در یکی از این زمینه‌ها، ادامه تحصیل داده و دوره‌های مربوط به آن را پشت سر بگذارد، به او فوق تخصص مغز و اعصاب در آن زمینه یا فلوشیپ لقب داده می‌شود.

در حالت کلی، یک بیمار مبتلا به یکی از بیماری‌های مغز و اعصاب، می‌تواند ابتدا به پزشک متخصص مراجعه کند؛ نورولوژیست تمامی مراحل تشخیص بیماری را با دقت پشت سر می‌گذارد. ممکن است تشخیص دقیق بیماری، برای متخصص مغز و اعصاب دشوار باشد! در چنین شرایطی، مراجعه به فوق تخصص داخلی مغز و اعصاب، در زمینه مربوط به آن بیماری مشکل را برطرف می‌کند؛ زیرا فوق تخصص آن بیماری (برای مثال میگرن)، تجربه بیشتری درباره تشخیص و روش‌های درمانی آن خواهد داشت.

تست‌های تشخیصی در کلینیک داخلی مغز و اعصاب تهران

پس از مراجعه به کلینیک داخلی مغز و اعصاب و معاینه توسط پزشک، بیمار باید برخی آزمایش‌های تشخیصی را نیز انجام دهد؛ نتایج تست‌های تشخیصی مغز و اعصاب، به شناسایی بهتر بیماری کمک می‌کند! در ادامه، مهم‌ترین تست‌ها و آزمایش‌هایی که در کلینیک داخلی مغز و اعصاب تهران انجام می‌گیرند را معرفی می‌کنیم:

آنژیوگرافی

در مواردی که بیمار دچار اختلالاتی مانند آنوریسم و لخته شدن خون می‌شود، تصویربرداری از رگ‌های خونی کمک‌کننده خواهد بود؛ آنژیوگرافی، نشان می‌دهد که رگ‌های خونی موجود در ناحیه گردن، سر و مغز چه وضعیتی دارند؟ این تست تشخیصی، انواع آسیب دیدگی و انسداد را نشان می‌دهد. همچنین، مشخص می‌کند که کدام یک از عروق حالت غیر طبیعی دارند.

بیوپسی یا نمونه برداری

گاهی به هر دلیلی، بیمار باید از بافت عضلانی، عصبی یا مغز خود، نمونه برداری انجام دهد؛ نمونه تهیه شده، در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می‌گیرد. برای مثال، در مورد تومور مغزی، خوش خیم یا بدخیم بودن آن از طریق بیوپسی مشخص می‌گردد.

تجزیه و تحلیل مایع مغزی نخاعی

چنانچه پزشک حاضر در کلینیک داخلی مغز و اعصاب بخواهد خونریزی مغزی، عفونت، مولتیپل اسکلروزیس و بیماری‌های متابولیکی را تشخیص دهد، باید از مایع مغزی نخاعی نمونه برداری شود؛ آزمایش این مایع که مغز و نخاع را احاطه می‌کند، می‌تواند شواهدی از اختلالات یاد شده را نشان دهد.

تصویربرداری از مغز، نخاع و ستون فقرات

در حالت کلی، چهار روش تصویربرداری تشخیصی برای مغز اعصاب و ستون فقرات انجام می‌گیرند؛ سی تی اسکن، MRI، اشعه ایکس و سونوگرافی، می‌توانند جزئیات بافت‌های نرم و سخت را مشخص کنند.

الکتروانسفالوگرافی یا نوار مغز (EEG)

نوار مغز را می‌توان مهم‌ترین تست تشخیصی برای بیماری‌های اعصاب و مغز دانست! در یک کلینیک داخلی مغز و اعصاب مجهز، امکان تهیه نوار مغز وجود دارد؛ بررسی فعالیت الکتریکی مغز به دکتر داخلی مغز و اعصاب کمک می‌کند تا علت تشنج و عفونت را مشخص نماید. همچنین، EEG غیر طبیعی به تشخیص آسیب مغزی و تومور کمک خواهد کرد.

نقشه مغزی (QEEG)

آزمایشی که در آن دیتاهای مربوط به نوار مغزی تحلیل می‌شوند را، نقشه برداری مغز می‌نامند؛ در این آزمایش، چندین الکترود به قسمت‌های مختلف مغز متصل می‌گردند. نوارهای مغزی تهیه شده، توسط کامپیوتر و به کمک عملیات ریاضی، تجزیه و تحلیل می‌شوند. نتیجه نهایی، به صورت یک تصویر رنگی برای دکتر داخلی مغز و اعصاب ارسال خواهد شد؛ در بهترین کلینیک داخلی مغز و اعصاب تهران، خدمات مربوط به تهیه نقشه مغزی به بیماران ارائه می‌گردد.

تست‌های تشخیصی مغز و اعصاب

الکترومیوگرافی (EMG)

نوار عصب عضله یا الکترومیوگرافی، فعالیت الکتریکی عضلات و ماهیچه‌ها را ثبت می‌کند؛ هنگامی که فرد، علائم فشردگی ریشه عصب نخاعی یا اختلالات حرکتی مانند اسکلروز جانبی آمیوتروفیک را داشته باشد، تهیه نوار عصب عضله الزامی است! در مجهزترین کلینیک داخلی مغز و اعصاب تهران، امکان تهیه نوار عصب عضله وجود دارد.

الکترونیستاگموگرافی (ENG)

برخی از بیماران به دلیل حرکات غیر ارادی چشم، سرگیجه و اختلالات تعادل، به کلینیک داخلی مغز و اعصاب مراجعه می‌کنند؛ برای این گونه بیماران، دکتر داخلی مغز و اعصاب انجام آزمایش الکترونیستاگموگرافی را درخواست می‌کند.

آزمایش پتانسیل‌های برانگیخته

در این آزمایش، مشخص می‌شود که سیگنال‌های الکتریکی مغزی تا چه حد کامل و سریع به گوش‌ها چشم‌ها و پوست می‌رسند؟ این نوع آزمایش و تست مغزی، عموما برای تشخیص مولتیپل اسکلورزیس، نوروم آکوستیک و آسیب نخاعی انجام می‌گیرد.

تست میلوگرافی (Myelography)

در مواردی که بیمار برای تشخیص تومور، فتق دیسک و شکستگی، به کلینیک داخلی مغز و اعصاب مراجعه می‌کند، این تست انجام می‌گیرد؛ تومورهای نخاعی و لایه محافظ نخاع (Spinal Cord)، از طریق تست میلوگرافی تشخیص داده می‌شوند.

تست پلی سومنو گرام (Polysomnogram)

اختلال خواب، یکی دیگر از بیماری‌هایی است که افراد برای درمان آن به کلینیک داخلی مغز و اعصاب مراجعه می‌کنند؛ برای تشخیص دقیق این اختلالات، پلی سومنو گرام انجام می‌گیرد! این تست کمک می‌کند تا پزشک، فعالیت بدن و مغز را در حین خواب بررسی نماید.

تصویربرداری PET

هر گاه دکتر داخلی مغز و اعصاب بخواهد صرع، تومور مغزی، زوال عقل یا آلزایمر را ارزیابی نماید، تصویربرداری PET را درخواست می‌کند؛ این روش تصویربرداری، تومورها را به خوبی نشان می‌دهد.

تصویربرداری SPECT

این تست تشخیصی، هم برای بیماری‌های مغزی و هم اختلالات ستون فقرات به کار می‌رود؛ در واقع، SPECT یک تست تصویربرداری است که به تشخیص تومورها و عفونت‌ها کمک می‌کند. همچنین، SPECT می‌تواند محل تشنج، شکستگی‌های تنشی و بیماری دژنراتیو ستون فقرات را ارزیابی نماید.

ترموگرافی

یکی از بیماری‌هایی که افراد برای درمان آن به کلینیک داخلی مغز و اعصاب مراجعه می‌کنند، سندرم‌های درد است. ترموگرافی نوعی آزمایش است که تغییرات دمای بدن یا برخی اندام‌ها را اندازه‌گیری می‌کند؛ بیماران مبتلا به سندرم‌های درد، اختلال فشرده‌سازی ریشه عصبی و بیماری‌های مرتبط با اعصاب محیطی، باید این تست را انجام دهند.

بهترین دکتر داخلی مغز و اعصاب در ایران کیست؟

پیش از این اشاره کردیم که کلینیک داخلی مغز و اعصاب، زیر نظر یک دکتر داخلی مغز و اعصاب، اداره می‌شود؛ اما بهترین کلینیک‌های مغز و اعصاب و ستون فقرات، دارای تیمی از بهترین پزشکان و جراحان هستند. برای مثال، مرکز زیما درمان، بهترین کلینیک داخلی مغز و اعصاب تهران را دارد! در این کلینیک، دکتر حمید نوراللهی، دکتر سروش احسان و دکتر محیا علمی، به معالجه و درمان بیماران مغز و اعصاب می‌پردازند؛ دکتر محیا علمی و دکتر سروش احسان را می‌توان به عنوان دو دکتر داخلی مغز و اعصاب خوب در تهران معرفی نمود. همچنین، دکتر حمید نوراللهی متخصص داخلی مغز و اعصاب و فلوشیپ پارکینسون از پاریس هستند؛ دکتر نوراللهی را می‌توان به عنوان بهترین متخصص درمان پارکینسون در تهران  معرفی نمود.

مراجعه به بهترین کلینیک داخلی مغز و اعصاب تهران

تشخیص اولیه انواع اختلالات مربوط به مغز، اعصاب و ستون فقرات، توسط یکی از سه متخصص کلینیک زیما درمان انجام می‌گیرد؛ سپس، بهترین برنامه درمانی بر اساس درمان دارویی و برنامه توانبخشی، تنظیم می‌گردد. گاهی برای درمان بیمار باید جراحی مغز، نخاع یا ستون فقرات انجام گیرد؛ در این صورت، دکتر محمود یزدان پناهی، به عنوان بهترین جراح مغز و اعصاب، این مسئولیت را به عهده می‌گیرند.

بهترین کلینیک داخلی مغز و اعصاب تهران

یکی از بهترین ویژگی‌های کلینیک داخلی مغز و اعصاب زیما درمان، همکاری نزدیک متخصصان مغز و اعصاب با دکتر الهام کاملی، جز بهترین متخصصین کلینیک اعصاب و روان در ایران است! همکاری این تیم کامل و حرفه‌ای در کلینیک زیما درمان، به درمان بیماران اعصاب و روان کمک می‌کند؛ زیرا در درمان انواع اختلال روانی با rTMS، حضور یک متخصص مغز و اعصاب، کنترل روند درمان را امکان‌پذیر می‌سازد.

تیم فعال در بهترین کلینیک داخلی مغز و اعصاب تهران، یعنی کلینیک زیما درمان، شامل تعدادی از بهترین پزشکان و جراحان است؛ حضور چند دکتر داخلی مغز و اعصاب حرفه‌ای در این کلینیک، به درمان هر چه بهتر بیماران کمک می‌کند. چنانچه، به هر دلیلی به مشاوره بهترین متخصص یا فوق تخصص داخلی مغز و اعصاب تهران نیاز داشتید، می‌توانید به زیما درمان مراجعه کنید! همچنین در صورت نیاز می‌توانید با جراح مغز و اعصاب حاضر در این کلینیک، ملاقات حضوری داشته باشید؛ برای دریافت نوبت، می‌توانید از اطلاعات تماس موجود در سایت کمک بگیرید.

برای مشاوره رایگان توسط مشاورین ما فرم زیر را پر کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.