درمان پرخوری عصبی با rTMS

درمان پرخوری عصبی با rTMS

پرخوری عصبی زیر مجموعه اختلال خوردن یا بولیمیا است، که نیاز به تشخیص پزشکی و درمان تخصصی دارد. درمان پرخوری عصبی با rTMS، یکی از روش‌های بدون درد و غیر تهاجمی برای مشکلات سلامت روان است، که در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. در این روش، از طریق اعمال پالس‌های پی‌در‌پی به مغز، زمینه برای تحریک سلول‌های مغزی فراهم شده، و عملکرد آن‌ها بهبود پیدا می‌کند! در نتیجه، مشکلات روانی مانند بولیمیا، که شامل خوردن مقدار زیادی غذا در یک وعده و پاکسازی یا خلاص شدن از شر غذای اضافی پس از آن است، درمان می‌گردد.

زمانی می‌توان از درمان آر تی ام اس برای پرخوری عصبی کمک گرفت، که علائم این اختلال، توسط روانپزشک با تجربه تایید شده باشد؛ زیرا تشخیص این بیماری، کمی دشوار بوده و نیاز به دقت و تجربه کافی دارد. شما می‌توانید برای تشخیص اختلال خوردن و درمان بولیمیا با آر تی ام اس، از متخصصان کلینیک‌های تخصصی روانشناسی و روانپزشکی معتبر، کمک بگیرید.

آیا درمان پرخوری عصبی با آر تی ام اس ممکن است؟

مهم‌ترین نکته‌ای که درباره اختلال خوردن، و مخصوصا پرخوری عصبی، باید به آن دقت کنید این است که این اختلال، می‌تواند در نتیجه اختلالات روانی دیگر، مانند افسردگی و اضطراب به وجود آید. افرادی که علائم افسردگی یا نشانه‌های استرس و اضطراب را نشان می‌دهند، عمدتا در کنار درمان‌های خط اول، یعنی دارو درمانی و روان درمانی، تحت درمان با rTMS نیز قرار می‌گیرند.

بسیاری از بیمارانی که علاوه بر اختلالات یاد شده، به پرخوری عصبی نیز دچار بودند، اعلام کردند که پس از درمان با آر تی ام اس، اختلال خوردن نیز در آن‌ها برطرف شده است؛ حتی برای کسانی که سالیان طولانی با این مشکل مواجه بوده‌اند! این نتیجه، اولین بار به صورت تصادفی، در یک مطالعه بالینی موردی درباره یک زن مبتلا به اختلال افسردگی، اعلام گردید.

مطالعات علمی درباره درمان پرخوری عصبی با rTMS

هنگامی که گزارش‌های تصادفی، از سوی بیماران مبتلا به افسردگی، اضطراب و مانند آن‌ها (که تحت درمان با آر تی ام اس قرار گرفته بودند)، مبنی بر درمان پرخوری عصبی با آر تی ام اس، افزایش پیدا کرد، پزشکان بر آن شدند تا درباره تاثیر تحریک مغناطیسی مغز بر درمان اختلال خوردن، تحقیقات بیشتری انجام دهند.

در این مطالعات، مشخص شد که یک درمان ۶ هفته‌ای TMS برای افراد مبتلا به بی‌اشتهایی عصبی، می‌تواند افکار آن‌ها را درباره غذا، وزن و ظاهر خودشان، بهبود دهد! همچنین، مشخص شد که افراد مبتلا به اختلال خوردن از نوع بی‌اشتهایی عصبی، می‌توانند همزمان با داروهای ضد افسردگی، درمان rTMS را نیز به کار ببرند، تا علائم اختلالات خوردن به تدریج برطرف گردند.TMS for Eating Disorders – GIA Chicago

تحقیقات بیشتری نیز درباره درمان پرخوری عصبی با rTMS انجام گرفت، که مشخص کرد این درمان غیر تهاجمی و اثربخش، می‌تواند اختلال پرخوری را درمان کند؛ ضمن اینکه درمان rMST تاثیر بسزایی بر چاقی و شاخص توده بدنی افراد خواهد داشت. با انجام پژوهش‌های بیشتر در زمینه درمان انواع اختلالات روانی با rTMST، اطلاعات بیشتری نیز درباره تاثیر این روش درمانی بر پرخوری یا بی‌اشتهایی عصبی، به دست آمد؛ به طوری که امروزه تا حد زیادی، درباره درمان بیماری بولیمیا با rTMS اطمینان حاصل شده است.

نظر FDA درباره درمان بولیمیا با آر تی ام اس؟!

با وجود پژوهش‌ها و تحقیقات بالینی زیادی که درباره درمان پرخوری عصبی با rTMS انجام گرفته است، اما هنوز FDA این روش درمانی را برای درمان اختلال خوردن، تایید نکرده است. به این ترتیب، تحقیقات تا زمانی که سازمان غذا و داروی آمریکا، به طور قطعی استفاده از آر تی ام اس برای درمان بیماری بولیمیا را تایید نماید، ادامه خواهد داشت.

در هر حال، افرادی که به انواع اختلالات روانی مانند افسردگی و اضطراب مبتلا هستند، می‌توانند از درمان آر تی ام اس کمک گرفته، و اختلالات خوردن احتمالی خود را با این روش بهبود بخشند. البته تشخیص اینکه آیا درمان rTMS برای افسردگی، اضطراب و سایر اختلالات روانی بیماران مفید است یا خیر، تنها به نظر یک روانپزشک مجرب و حرفه‌ای مربوط خواهد بود.

نحوه درمان پرخوری عصبی با rTMS

دستگاه آر تی ام اس (rTMS)، دارای یک میدان مغناطیسی نسبتا قوی است، که می‌تواند پالس‌های مغناطیسی را به سوی سلول‌های مغز روانه کند! این میدان مغناطیسی، به شکل یک کویل طراحی شده که بر روی سر بیمار قرار می‌گیرد. پالس‌ها، یکی پس از دیگری به مغز ارسال می‌شوند، تا با سلول‌های عصبی برخورد کرده، و جریان‌های الکتریکی القایی کوچکی را در آن‌ها به

نحوه درمان پرخوری عصبی با rTMS

هر گونه تغییر در عملکرد نورون‌های مغزی، باعث می‌شود تا عملکردهای مهم، مانند پاداش، انگیزه و احساسات فرد، تحت تاثیر قرار گیرند. این موضوع در طولانی مدت، منجر به درمان اختلالات سلامت روان، از جمله افسردگی یا اعتیاد، خواهد شد!

محل اعمال پالس‌های مغناطیسی

هر یک از بیماری‌های سلامت روان، به دلیل اختلال عملکرد در سلول‌های مغزی موجود در پیشانی، پشت سر یا طرفین مغز به وجود می‌آیند، که دستگاه آر تی ام اس تلاش می‌کند تا پالس‌های مغناطیسی را به آن‌ها وارد کرده، و فعالیت آن‌ها را افزایش داده یا تنظیم نماید. از آنجا که پرخوری عصبی نیز می‌تواند به دلیل یکی از این اختلالات عصبی به وجود آمده باشد، بنابراین با درمان بیماری‌های سلامت روان، می‌توان اختلال خوردن را نیز درمان نمود. با این توضیحات، می‌توان اهمیت سریعترین راه درمان پرخوری عصبی، یعنی درمان با rTMS را توجیه کرد.

نحوه تاثیر تحریک مغناطیسی بر درمان بولیمیا

بررسی نوار مغز و نقشه مغزی در افراد مبتلا به اختلال خوردن، نشان می‌دهد که مدارهای مغزی در این گونه افراد، با مدارهای مغزی در افراد سالم متفاوت است. برای مثال، ناحیه اینسولا (insula region)، قسمتی از مغز است که بر درک و پاداش، نظارت دارد؛ در بیماران مبتلا به پرخوری عصبی، تغییراتی در عملکرد این ناحیه به وجود می‌آید.

علاوه بر این، با تصویربرداری‌های مغزی مشخص شد، که مدارهای موجود در قسمت‌های جلوی پیشانی، پشت سر و طرفین مغز، در افراد مبتلا به اختلالات خوردن، دچار بیش فعالی هستند یا کمتر از حد استاندارد فعالیت دارند! در چنین مواردی، تنظیم فعالیت این گونه نواحی، با کمک تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال مغز، می‌تواند تغییرات قابل توجهی را در افکار و رفتار بیماران مبتلا به این اختلالات، ایجاد کند. با این روند، درمان پرخوری عصبی با rTMS از طریق تنظیم عملکرد مدارهای عصبی مغز، امکان‌پذیر خواهد شد.

چه کسانی مناسب درمان با rTMS نیستند؟

تشخیص اینکه چه کسانی نمی‌توانند درمان rTMS را انجام دهند، به وضعیت بیمار و نظر روانپزشک او بستگی دارد. در عمده موارد، بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی، نمی‌توانند از درمان با آر تی ام اس استفاده کنند؛ زیرا با توجه به وجود حالت‌های شیدایی در این بیماران، احتمال بروز تشنج وجود دارد. همچنین، کسانی که سابقه تشنج در گذشته را (به هر دلیلی) دارند، بهتر است از اجرای این روش درمانی، اجتناب کنند.

در حالت کلی، کودکان و نوجوانان زیر ۱۴ سال نیز، کاندید مناسبی برای انجام درمان rTMS برای انواع اختلالات روانی، نخواهند بود.

مزایای درمان بولیمیا با آر تی ام اس

اصلی‌ترین مزایای درمان بولیمیا با آر تی ام اس این است، که این روش درمانی، در کمترین زمان ممکن، بیشترین اثربخشی را خواهد داشت. در واقع، افراد باید طی چند جلسه درمان خود را ادامه دهند؛ اما معمولا در همان چند جلسه ابتدایی، تاثیر درمان بیماری بولیمیا مشهود است و به همین دلیل، می‌توان درمان با rTMS را سریعترین راه درمان پرخوری عصبی دانست.The Future of TMS: Treating Eating Disorders (neurostimtms.com)

مزیت دیگر استفاده از درمان آر تی ام اس برای بولیمیا، غیر تهاجمی بودن این روش است. به این معنا که فرد، برای درمان اختلال خوردن با rTMS، نیاز به جراحی یا بیهوشی نخواهد داشت! حتی در اکثر موارد، بیمار بلافاصله پس از جلسه درمانی خود، می‌تواند در محیط کار یا منزل، به فعالیت‌های معمول بپردازد؛ بدون آن که حالت‌های غیرعادی را تجربه نماید.

عوارض درمان پرخوری عصبی با آر تی ام اس چیست؟

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید درباره درمان با آر تی ام اس برای هر نوع اختلال روانی، بدانید این است که استفاده از دستگاه rTMS، کمترین عوارض را برای افراد خواهد داشت! رایج‌ترین عوارض جانبی برای درمان بولیمیا با rTMS نیز، تنها به سردردهای خفیف و موقت محدود می‌شود؛ ضمن اینکه به دلیل اعمال پالس‌های مغناطیسی، ممکن است شخص تا چند ساعت بعد از درمان با آر تی ام اس، در پوست سر خود احساس ناراحتی داشته باشد، که این گونه احساسات، پس از چند ساعت به طور کامل برطرف می‌گردند.

عوارض درمان پرخوری عصبی با آر تی ام اس چیست؟

به عنوان یک نتیجه کلی درباره عوارض جانبی درمان با آر تی ام اس می‌توان گفت، که مزایای این روش نسبت به مضرات آن، بسیار بیشتر است؛ که اصلی‌ترین آن‌ها، اثربخشی سریع و ماندگار درمان خواهد بود. ضمن اینکه، داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب، که در درمان اکثر اختلالات روانی به کار می‌روند، عوارض زیادی دارند؛ یعنی تاثیر این داروها بر سلامت افراد، در مقایسه با عوارض درمان با آر تی ام اس، بسیار بیشتر خواهد بود.

به این ترتیب، شما می‌توانید درمان پرخوری عصبی با rTMS را بدون هیچ گونه نگرانی، و به عنوان یک درمان ایمن، دنبال کنید.

هزینه و زمان درمان بولیمیا با rTMS

با این که سریعترین راه درمان پرخوری عصبی، تحریک مغناطیسی مغز است، اما این درمان نیز باید در یک بازه زمانی دنبال گردد. تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان بولیمیا با rTMS، به فاکتورهای زیر بستگی دارد:

  • وضعیت عمومی بیمار
  • اختلالات روانی که فرد به آن‌ها دچار است؛ مانند افسردگی، اضطراب، دو قطبی و مانند آن ها
  • نحوه پاسخ دهی فرد به درمان
  • شدت علائم بیماری

برای اینکه بتوان مدت زمان درمان بولیمیا با آر تی ام اس را تخمین زد، پزشک متخصص باید وضعیت بیمار را بررسی کرده و بر اساس آن، تعداد جلسات را مشخص کند. در طول درمان نیز باید با کمک نوار مغزی، روند بهبودی بیمار را بررسی کرده و در صورت نیاز، تغییرات لازم حین درمان، اعمال گردند.

هزینه سریعترین راه درمان پرخوری عصبی

هزینه هر جلسه آر تی ام اس، برای انواع اختلالات روانی و بیماری‌های سلامت روان، ثابت است. برای محاسبه هزینه درمان بولیمیا با آر تی ام اس، باید تعداد جلسات را در هزینه هر جلسه ضرب کنید. در هر مرکز درمانی، هزینه جلسات rTMS با یکدیگر متفاوت هستند! به طوری که قیمت به ازای هر جلسه، از ۶۵۰ تا ۲ میلیون تومان متغیر خواهد بود.

پیش از آنکه برای درمان بولیمیا با rTMS اقدام کنید، حتما درباره کیفیت خدمات کلینیک مورد نظر، تحقیقات لازم را انجام دهید. در نظر داشته باشید که گران بودن قیمت جلسات آر تی ام اس، لزوما به معنای بالا بودن کیفیت خدمات نیست!

قرص برای درمان پرخوری عصبی بهتره یا rTMS؟

معمولا روان درمانی و مصرف انواع داروها، به عنوان درمان‌های خط اول انواع مشکلات سلامت روان، به حساب می‌آیند. در مواردی که این گونه درمان‌ها، نیاز بیمار را برطرف نکرده و نتایج قابل قبولی در پی نداشته باشند، از درمان با rTMS کمک گرفته می‌شود. با این حال، بنا بر اعتقاد بسیاری از روانپزشکان متخصص، استفاده از درمان آر تی ام اس، همزمان با انواع دارو و روان درمانی، می‌تواند روند بهبود بیمار را تسریع کند. از طرفی، درمان با rTMS، عوارض بسیار کمتری نسبت به مصرف دارو خواهد داشت؛ ضمن اینکه بر روند درمان بیماری بولیمیا، تاثیر بسیار بیشتری دارد.

بنابراین، به عنوان یک نتیجه‌گیری می‌توان گفت که درمان بولیمیا با rTMS نتیجه بهتری دارد؛ به طوری که سریعترین راه درمان پرخوری عصبی را می‌توان همین درمان با rTMS دانست! اما این مساله، باید بنا بر وضعیت بیمار و نظر روانپزشک متخصص، بررسی و اجرا گردد.

دکتر متخصص پرخوری عصبی

برای بهره بردن از سریعترین راه درمان پرخوری عصبی، باید به یک کلینیک مجهز مراجعه نمایید. در واقع، شما باید تحت نظارت روانپزشک و یک پزشک متخصص مغز و اعصاب، درمان بولیمیا با rTMS را در پیش بگیرید.

در کلینیک زیما درمان، بهترین خدمات مربوط به درمان پرخوری عصبی با rTMS، با کمترین قیمت، یعنی ۶۵۰ هزار تومان به ازای هر جلسه، به بیماران ارائه می‌گردد. ضمن اینکه دکتر الهام کاملی، به عنوان یکی از بهترین روانپزشکان متخصص تهران، در کنار تیم مجرب مغز و اعصاب در این کلینیک، به درمان بیماران نظارت کامل دارند. به این ترتیب، بهترین گزینه برای شما، کلینیک زیما درمان است که می‌توانید با تعیین وقت قبلی، در آن جا حضور پیدا کنید.

مرکز مغز، اعصاب و روان زیمادرمان
مرکز مغز، اعصاب و روان زیمادرمان
کلینیک زیمادرمان؛ مدرن ترین و مجهزترین مرکز مغز و اعصاب و روان در ایران با کادری مجرب شامل دکتر علمی، کاملی، نورالهی و ... با جدیدترین تکنولوژی ها و روش های درمانی مانند rTMS

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.

مقالات مرتبط